Profil

Profile photo ofmagnus.abrahamsson.8595

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Deckarförfattare, Drama, Psykologi, Romanförfattare, Teater, Thriller
Mitt författarskap
Jag började som dramatiker och manusförfattare och har skrivit för teater och TV. 2017 gav jag tillsammans med Marit Danielsson ut faktaboken "Lyckligt Skild" som baserar sig på erfarenheter från egen skilsmässa och den egna podden "Skilsmässopodden". Utöver det har jag varit delaktig i ett antal ljudboksproduktioner tillsammans med andra författare. 2022 debuterade jag som deckarförfattare med "Underström" - en historia som utspelar sig på Norröra, den ö där Vi på Saltkråkan en gång spelades in. 2023 släpps uppföljaren "Eldhav" också den på Bokfabriken.

Jag arbetar vid sidan av mitt författarskap som TV-producent och har under senare år bland annat varit medskapare av dokumentärproduktioner som "Helikopterrånet", "Infiltratören", "Vem mördade skolan" och "Stockholms Gängkrig".

Jag kan erbjuda:
- Förleäsning om mitt författarskap och mina böcker.
- Föreläsning om den kreativa processen
- Samtal om fiktion och verklighet - att skriva deckare med hundra timmar crimedokumentär i ryggen
- Relationer och separationer - författarsamtal med Marit Danielsson (När underbart inte är nog/ Familjesplitter) romanförfattare och poddkollega.
- Mord i Idyllen - Författarsamtal tillsammans med Krillan Ahlsén (Faller du faller jag/ Allt du inte säger) som skriver deckare från Österlen.

Region
Stockholm