Profil

Profile photo ofmorgan.larsson.5385

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Romanförfattare
Mitt författarskap
Om mig
Jag är författare, radioprogramledare (SöndagsMorgan och Kvällspasset i P4) och gjorde min skönlitterära debut med "Radhusdisco" på Piratförlaget 2010. En roman om hur det kunde vara att växa upp i en småstad i åttiotalets Sverige.
Därefter har jag på samma förlag kommit ut med den skruvade relationsthrillern "Det opålitliga hjärtat" (2014) och "Kistbyggarna" (2019), om en grupp personer som av olika anledningar deltar i studiecirkeln "Bygg din egen kista". En feelgood-roman med både humor och nära-döden-touch, som någon sa.
Våren 2023 kom min fjärde roman "Död, rik och berömd" på Bokförlaget Polaris. En spänningsroman om en författande kvinna vid namn Rut.

Min bas finns i Göteborg där jag bor med fru och fyra barn. Författarbesök gör jag över hela Sverige.

Om mina böcker
Vid en första anblick kan mina romaner framstå som ganska olika. En uppväxtskildring, ett relationsdrama, en bok om folk som bygger sina egna kistor och en om en kvinnlig författare vars liv får en drastisk vändning. Men gemensamt för dem alla är att de genomsyras av värme och humor, även om de inte väjer för allvaret. Som livet självt består de av både svärta och sol.
När man tar del av läsarreaktioner på exempelvis Storytel, skriver flera att de både skrattade och grät åt böckerna, och det är reaktioner jag förstås gläds extra av.
Eftersom jag själv älskar spänningsromaner, så finns det också alltid minst en, ibland flera, intriger invävda i handlingen fram till det förlösande slutet.

Mina böcker har kategoriserats som alltifrån feelgood och spänningsromaner till humoristisk diskbänksrealism. Jag är medveten om att de är svåra att kategorisera eftersom de innehåller lite av varje, men att hålla sig till en strikt genre är för mig inget mål i sig.

Vad jag pratar om under mina besök
Förutom att berätta om mina böcker så talar jag gärna om skrivandet i sig, olika tips kring skrivprocessen, från de första trevande raderna till den sista slutgiltiga punkten.
Hur man vet om ens story håller. Hur man bygger karaktärer. Hur man ska utnyttja sin inre kritiker, istället för att slukas av den, och så vidare.
Eftersom jag arbetat mycket med radio kan jag också tala om likheter och skillnader mellan "det talade dramat" och det skrivna. Allt fler "lyssnar" ju på böcker numera.

Upplägget anpassar jag gärna efter önskemål.
Det viktigaste för mig är att besökarna efteråt känner sig inspirerade rent allmänt, men kanske lite extra till att läsa en riktig bra roman, eller varför inte - skriva en själv.

Region