Profil

Profile photo ofnina.modig.6698

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Drama, Fackboksförfattare, Feelgood, Naturvetenskap, Teknik och industri
Mitt författarskap
Jag har skrivit doktorsavhandling, en populärvetenskaplig bok och debuterar 2023 med en feelgoodroman.

Under besök på bibliotek, bokklubbar och organisationer berättar jag gärna om
viktiga byggstenar i allt skrivande, hur du skriver för olika publiker och varför någon som jag, som aldrig funderat på att skriva en bok, ändå gjorde det och varför jag tror att det är möjligt för alla.

Eller så introducerar jag dig till huvudpersonerna August, Tom med flera i min feelgoodbok eller bjuder in dig att följa med in i logistikens magiska värld.

Ditt syfte med att bjuda in mig som författare avgör helt enkelt upplägget.

Jag bor i Göteborgsområdet, men är tillgänglig för besök i hela landet och kommer även gärna på digitala besök.
Region
Byrån för ökade livsupplevelser
9789189778436
Tom lever livet som han så länge har drömt om. Han har lyckats träna bort ungdomens alla extrakilon och landat drömjobbet på en framgångsrik konsultfirma på säkert avstånd från föräldrarna. Men nu när han äntligen har skapat sitt perfekta liv, varför sitter han då på kontoret och drömmer sig bort till en parkbänk?

På parkbänken vilar pensionären August under sina dagliga promenader. Mest av allt längtar han efter att dö. I väntan på att det ska ske sitter han och drömmer om tiden när han hade ett jobb att gå till och någon som väntade på honom.

När Malou på ”Byrån för ökade livsupplevelser” ger Tom och August chansen att byta liv med varandra blir deras tillvaro allt annat än förutsägbar. Med stapplande tangosteg, en rad missförstånd och stöttning av Café Kringlans sprudlande servitris Klara, börjar nya drömmar att ta form.

Byrån för ökade livsupplevelser handlar om livets skoskav, vänskap och om att hitta hem när man har gått vilse.
Bättre logistik helt enkelt
9789188743480
Vill du få mer flyt i tillvaron och slippa flaskhalsar och tidstjuvar? Då är det här boken för dig!

Det handlar förstås om logistik, det vill säga planering, styrning och kontroll av flöden av varor, tjänster, personer, information med mera. Oftast lägger vi märke till logistiken först när den inte fungerar. Vi fastnar i trafikstockningar, får försenade och felaktiga leveranser, översvämmas av obesvarade kundärenden ... Men med en förståelse för logistikens logik kan vi skapa ordning i kaos och spara både pengar och tid.

Med den här boken får du både en snabbkurs i logistikens grunder och ett enkelt recept i sex steg för hur du kan förbättra flöden runt omkring dig. Konkreta tips varvas med mängder av exempel och tankeövningar. En bok för alla som vill få en lugnare tillvaro, större arbetsglädje och bättre effektivitet på jobbet, ja bättre logistik helt enkelt!

Nina Modig är civilingenjören, coachen och logistikforskaren som efter doktorsexamen har arbetat med logistikutveckling i mer än tio år. Uppdragen har handlat om allt från förbättrade transportkorridorer i Europa och utformning av nya resecentra till projekt för att minska väntetider i cancersjukvården och skapa bättre flöden på byggarbetsplatser och förskolor. Nina är fast övertygad om att logistik varken behöver vara krångligt, komplicerat eller tråkigt och drivs av att utveckla organisationer och individer att prestera på topp.