Profil

Profile photo ofpeter.gissy.1670

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Barnboksförfattare, Deckarförfattare
Mitt författarskap
Jag har skrivit 50-talet böcker för barn och vuxna, många är deckare. Mina barnböcker riktar sig till åldern 9-12 och jag gör klassbesök och inspirerar eleverna att skriva eget - med mycket skratt. Intrig, karaktärer, etc pratar vi om, med utgångspunkt från mina böcker. Senaste barnboken heter ’Värsta Bellman’ (se nedan). I grunden vill jag att lässvaga i den här gruppen ska upptäcka glädjen med läsandet.

Bland vuxendeckarna är ’En avgörande ledtråd’ (2021) samt ’Det fjärde fingret’ (ifjol) två nagelbitare som nått storpublik (hemsida: petergissy.se). Här vänder jag mig till bibliotek/större samlingar. Eftersom jag skrivit tretton vuxendeckare till dags dato berättar jag om min udda författarresa med utgångspunkt från just deckarna. I höst kommer ’Den stora hemligheten’ - ny deckare i Göteborgsmiljö baserad på min personliga bakgrund. Mina föräldrar flydde från Sudettyskland efter andra världskrigets slut.
Region
Västra Götalandsregionen
EN AVGÖRANDE LEDTRÅD
Rättspsykolog Michel Mohlin blir motvilligt indragen i polisjakten på en mördare som inte lämnat några ledtrådar efter sig, jo, ett spelkort. Hon hjälper Göteborgspolisen att - med ovanliga - metoder - nå fram till gärningsmannen. Boken (från 2021) är streamad 22.000 ggr och utkommer på tre språk i höst. En nangelbitare.
DET FJÄRDE FINGRET
En fortsättning på "En avgörande ledtråd". Michelle Mohlin, illa tiltufsad, blir åter indragen i polisutredning när en död kvinna hittas vid Marholmen i västra Göteborg. Den döda kvinnan är arrangerad på ett speciellt sätt - polisen förstår inget. Det gör Michelle, men det går inte som hon tänkt sig.
VÄRSTA BELLMAN
En vitsbok med knäppe Bellman. Roligt för barn i viss ålder (och vuxna...) Mitt syfte med den här boken - liksom med de tiotalet andra Bellman-böckerna jag skrivit genom åren - är att visa eleverna att det är kul med böcker. Det här är en bok som också den lässvage tar till sig, tro mig! Jag utgår ifrån den när jag gör klassbesök. Sedan går vi över på "bättre" böcker...