Profil

Profile photo ofsandra.trankell.2285

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Profil
Verksam inom
Feelgood, Prosa, Realism, Romanförfattare
Mitt författarskap
Jag är romanförfattare och skriver inom genren feelgood.

Utmärkande för mitt författarskap är de lättsamma, ofta roliga och varma berättelserna om människor som ställs inför oväntade livsomvändningar, där kärleken inte sällan dyker upp på vägen.

Tillflykten är min debutroman och den gavs ut 2021.

Tillflykten handlar om snickaren Mario som finner sitt enkla och stillsamma småstadsliv ta en oväntad vändning när den förmögna familjen Lejonswärd köper ett sommarhus i staden. Krocken mellan två olika världar blir extra påtaglig i mötet med den bortskämda Jessica Lejonswärd – familjens svarta får och föremål för fler rubriker i kvällstidningarna än antalet spikar i Marios verktygslåda. Det blir ett möte som kommer att röra till livet mer än vad han hade kunnat ana.

Boken föddes ur idén att låta två människor, som är varandras motsatser, utstå varandras sällskap på en plats de inte kan ta sig ifrån, och skildra det med en klick humor. Förutom att tidsandan passade berättelsen drogs jag till att gestalta 1970-talet som var en färggrann, spännande och unik tid, som jag tror många ser tillbaka på med nostalgi, vare sig de var där eller inte.

Jag var själv inte där. Jag är nittiotalist, uppväxt på landsbygden och idag bosatt i Stockholm där jag är verksam som copywriter.

Vid eventuellt författarbesök berättar jag gärna om, men begränsar mig förstås inte enbart till:

– Min resa till debuten
– Hur jag gick till väga när jag gjorde research för min debutroman och skrev om en tid då jag själv inte fanns
– Vad som driver en person som jag till att skriva om tider och platser långt ifrån min egen bakgrund och erfarenhet
– Mina tips till dem som vill bli bättre på att skriva
– Hur jag balanserar mitt författarskap med mitt yrke som copywriter
Region
Stockholm