Profil

Profile photo ofsofia.wrangsjo.6356

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Filosofi, Psykologi
Mitt författarskap
Vad innebär det att vara människa och vad är det som får livet att kännas värdefullt och viktigt?

Sofia är aktuell med boken ”Att vara människa – Livsfilosofi utifrån Viktor E. Frankl” där hon ger en personlig introduktion till Viktor E. Frankls tankar och verktyg för att upptäcka mening i livet. Under ett besök ger Sofia en lättillgänglig inblick i essensen av Frankls tänkande.

Viktor E. Frankl, född 1905 i Wien, var övertygad om att människans behov av mening var lika grundläggande som vårt behov av mat och sömn. Idéerna är väl förankrade både i egna livserfarenheter, han satt flera år i koncentrationsläger, och ett långt yrkesliv som professor i psykiatri och neurologi. Utifrån sina tankegångar och erfarenheter utarbetade han logoterapin, med teorier och metoder som hjälper människor att hitta mening i livet, även i svåra stunder.

Sofia arbetar som filosofisk praktiker med fokus på gruppsamtal och håller bland annat regelbundet filosofikaféer på Fruängens bibliotek. Hon leder filosofiska samtal utifrån konst med skolklasser på Moderna Museet och är ackrediterad logoterapeut av Viktor Frankl Institut i Wien.
Region
Stockholm