Profil

Profile photo ofsusanne.schemper.6009

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Profil
Verksam inom
Romanförfattare, Thriller
Mitt författarskap
Jag brukar säga att jag skriver spänning som berör. Genren psykologisk spänning är så mycket mer än bara spänning. Det är relationer. Det är stämningar. Det är väldigt mycket känslor.

När jag nu skriver på mitt åttonde manus ser jag den röda tråden i allt jag skriver väldigt tydligt. Jag måste skriva om karaktärer som jag själv känner stark för och ett ämne/tema som på något sätt känns viktigt för mig. Det kan vara ensamhet och utanförskap, som i min senaste bok Sandänglar. Eller våld i nära relationer som i flera av mina böcker.

Något annat som jag älskar med skrivandet är att skapa miljöer. I Solingeserien (fyra böcker mellan 2019 och 2022) så är miljöerna helt fiktiva, men starkt inspirerade av landskap och samhällen i Halland. I Saltmållaserien utspelar sig berättelserna på ett fiktivt resort som ligger på en verklig plats, Haverdals naturreservat. Det är en roligt utmaning att skapa nytt, men ändå väva in verkliga platser. Första delen, Sandänglar, släpptes i maj 2022, och nästa bok som utspelar sig på Saltmålla Resort kommer den 5 september.

På ett författarbesök berättar jag gärna om hur mina historier blir till, om hur jag skapar och lär känna mina karaktärer, om miljön och vad den betyder och om skrivprocessen i stort och smått.

Jag är en hallänning i själ och hjärta, men bosatt i Lerum utanför Göteborg.
Författarbesök gör jag gärna i Göteborg med omnejd och i Halland.
UTGIVNING

Noveller:

Älska noveller: 30 nyanser av saknad (novellantologi)

Älska noveller: 30 nyanser av frihet (novellantologi)

Kära mamma (novellantologi)

Familjefrid (tre korta ljudnoveller)

Frostnatt (tre korta ljudnoveller)

Samariten (kort ljudnovell)

Spänningsromaner:

Osynlig närvaro

Svinstian (Solingeserien)
Ta min själ (Solingeserien)
Sinnesvilla (Solingeserien)
Bekännelsen (Solingeserien)

Sandänglar (Saltmållaserien)
Sandflykt (Saltmållaserien) (utgivning den 5 september, 2023)
Region
Halland