Profil

Profile photo ofsusanne.schemper.6009

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Romanförfattare, Thriller
Mitt författarskap
Jag brukar säga att jag skriver spänning som berör. Genren psykologisk spänning är så mycket mer än bara spänning. Det är relationer. Det är stämningar. Det är väldigt mycket känslor.

När jag nu skriver på mitt åttonde manus ser jag den röda tråden i allt jag skriver väldigt tydligt. Jag måste skriva om karaktärer som jag själv känner stark för och ett ämne/tema som på något sätt känns viktigt för mig. Det kan vara ensamhet och utanförskap, som i min senaste bok Sandänglar. Eller våld i nära relationer som i flera av mina böcker.

Något annat som jag älskar med skrivandet är att skapa miljöer. I Solingeserien (fyra böcker mellan 2019 och 2022) så är miljöerna helt fiktiva, men starkt inspirerade av landskap och samhällen i Halland. I Saltmållaserien utspelar sig berättelserna på ett fiktivt resort som ligger på en verklig plats, Haverdals naturreservat. Det är en roligt utmaning att skapa nytt, men ändå väva in verkliga platser. Första delen, Sandänglar, släpptes i maj 2022, och andra boken som utspelar sig på Saltmålla Resort släpptes den 5 september.

På ett författarbesök berättar jag gärna om hur mina historier blir till, om hur jag skapar och lär känna mina karaktärer, om miljön och vad den betyder och om skrivprocessen i stort och smått.

Jag är en hallänning i själ och hjärta, men bosatt i Lerum utanför Göteborg.
Författarbesök gör jag gärna i Göteborg med omnejd och i Halland.

Just nu skriver jag på en ny serie som utspelar sig i Jonsered utanför Göteborg.


BOKSLÄPP 2023:

SANDFLYKT, 5 september. Alla format.
BEKÄNNELSEN. 8 november. Pocketsläpp.


UTGIVNING

Spänningsromaner:

Osynlig närvaro

Svinstian (Solingeserien)
Ta min själ (Solingeserien)
Sinnesvilla (Solingeserien)
Bekännelsen (Solingeserien)

Sandänglar (Saltmållaserien)
Sandflykt (Saltmållaserien)


Noveller:

Älska noveller: 30 nyanser av saknad (novellantologi)

Älska noveller: 30 nyanser av frihet (novellantologi)

Kära mamma (novellantologi)

Familjefrid (tre korta ljudnoveller)

Frostnatt (tre korta ljudnoveller)

Samariten (kort ljudnovell)

Övrigt:
Solingeserien är översatt till finska, danska, polska och inom kort norska.
Sandänglar är översatt till tyska.
Region
Västra Götalandsregionen
Sandflykt
9788727066332


Det är sensommar på Saltmålla Resort och till ägarparet Pia-Maria och Hannes stora lättnad kikar solen äntligen fram efter en regnig sommar. Återigen njuter gästerna av strandskogen, havet och den vackra resorten.

Stefan och Carina Skoglund checkar in på Saltmålla Resort tillsammans med den vuxna sonen Adam och hans sällskap Angelica. De ska tillbringa en vecka på hotellet och det är Stefan som bjuder. Den välbeställda familjen ser ut att ha allt, men bakom den vackra fasaden döljer sig mörka hemligheter. I takt med att dagarna går och nya förtroenden skapas, kommer sanningar och sedan länge begravda minnen upp till ytan.

Angelica, som brinner för att hjälpa utsatta kvinnor, blir en bundsförvant när Carina anförtror sig till henne. Men är Angelicas avsikter enbart goda? Handlar det om att hjälpa Carina ur ett destruktivt förhållande, eller om något helt annat? För plötsligt finner Carina sig vara delaktig i att planera både utpressning och hämnd ...

Sandflykt är en spänningsroman som handlar om att inte vara trygg i sitt eget hem. Om att bli manipulerad och kontrollerad, och om att till slut få nog. Boken är den andra fristående delen i serien om Saltmålla Resort och dess ägare och gäster. Första delen, Sandänglar, släpptes i maj 2022.

Sagt om Sandänglar:

"Detta är en roman man flyger igenom och man känner sympati för karaktärerna, även när de gör saker man inte kan försvara"
- Frida Jönsson, BTJ

"Boken är en riktigt spännande psykologisk thriller där obehaget sakta växer fram och greppar tag om mig!"
-Bokluckan

Susanne Schemper debuterade som romanförfattare 2018 och har sedan dess gett ut sex spänningsromaner. "Sandflykt" är den andra delen i Saltmållaserien som utspelar sig i Halmstad, där Susanne också är född och uppvuxen. Susannes böcker i den populära Solingeserien är översatta till flera språk och är utgivna i bland annat Polen och Danmark.

"Sandänglar", den första delen i Saltmållaserien, släpptes i Tyskland i början av 2023.
Sandänglar
9789188981189
Sandänglar är Susanne Schempers femte spänningsroman och den första boken i en ny serie, Saltmålla. Det är en mörk psykologisk spänningsroman om en ensam kvinnas desperata längtan efter att bli omtyckt.

Författaren Paulina Pihl ser fram emot både skrivtid och lugn nära hav och natur på nyöppnade Saltmålla Resort. Den senaste tiden har varit stressig och förhållandet hon har med den temperamentsfulla och svartsjuka Milla tar allt mer energi.

Ingela Salo befinner sig också på hotellet. Hennes längtan efter gemenskap överskuggas av hennes förlamande rädsla för att inte passa in. När hon oväntat får uppleva hur det är att höra till, och sedan lika snabbt hamnar utanför igen, blir besvikelsen för stor att hantera. Hon finner sig beredd att göra vad som helst för att återigen få känna sig sedd. Samtidigt kan Ingela inte tolka de omvälvande känslor hon snabbt får för Paulina. Kan det vara äkta kärlek?

Paulina, som till en början roas av den udda kvinnan, drabbas snart av en stark känsla av obehag. Är Ingelas intresse verkligen sunt - eller är hon rent av besatt av henne?

"Mycket bra!" tycker BTJ. "Detta är en roman man flyger igenom och man känner sympati för karaktärerna, även när de gör saker man inte kan försvara. Både Paulina och Ingela är välskrivna karaktärer med intressanta liv och historier det är minst sagt en bra början på Schempers nya serie. Nästa del kan inte komma snabbt nog!" Lektör Frida Jönsson, BTJ-häfte 11:2022

Sagt om Sandänglar:
Gränsen mellan stark beundran och besatthet kan ibland vara hårfin och Susanne Schemper är skicklig på att skapa dessa små skiftningar, förskjutningar i det som sker. Knappt märkbara, och oskyldiga var för sig, men fogade samman visar de upp en helt annan bild. Hon är kort sagt en mästare på psykologisk spänning! Susanne Abel, Boksann

Susanne Schemper har tidigare skrivit spänningsromanen Osynlig närvaro (2018) och den mycket populära Solingeserien, där första delen släpptes 2019. Hennes nya serie Saltmålla, med fristående delar, är psykologiska spänningsromaner med den gemensamma spelplatsen Saltmålla Resort, belägen vid den vackra hallandskusten.
Bekännelsen
9789180008174
Sommaren står för dörren men i vackra Solinge rullar mörkret in över de blommande rapsfälten och hotar idyllen.

Det har gått åtta år sedan Tina gjorde vad hon trodde var det enda rätta. Hon kunde inte längre se på när grannen Mats gjorde illa sin gravida fru Sanna och sonen Noa - och hon agerade.
Efter den dramatiska hämnden har lugnet åter lagt sig över fridfulla Solinge i Halland. Tina har gjort sitt bästa för att förtränga den där sommaren. Vill inte erkänna för sig själv vad hon var kapabel till.
När Noa - som nu har kommit upp i tonåren - visar tecken på att må dåligt, tar Tina genast på sig skulden. Hon var den som splittrade hans familj. Hon överväger att bekänna vad hon gjort, men rädslan för konsekvenserna är stor. Och när Sanna på nytt hamnar i ett utsatt läge ställs allt på sin spets.

"Bekännelsen" är en psykologisk spänningsroman om mörka hemligheter och ett förflutet som kommer ikapp. Den är fjärde delen i den populära Solingeserien som utspelar sig i ett fiktivt samhälle i Halland. Boken är en fristående uppföljare till "Svinstian" (2019).

Sagt om tidigare delar i Solingeserien:

"Svinstian"
"Detta är psykologisk spänning när den är som bäst."
boksann

"Ta min själ"
"En av de bästa ljudböcker jag någonsin lyssnat på."
Jessica, Systrarna Boktokiga

"Sinnesvilla"
"Sinnesvilla är en psykologisk spänningsroman i toppklass!"
annesboktips
Sinnesvilla
9789180001335
När Janne drabbas av ryggskott och blir ofrivillig fånge i hemmet föds en idé. Han avskyr sin chef och får för sig att fejka en utmattningsdepression för att förlänga sjukskrivningen. När han sedan oväntat blir arbetslös får sömnlöshet och ångest honom att missbruka sprit och medicin. Han hamnar i en ond spiral och beter sig alltmer oberäkneligt. Enda ljusglimten är besöken hos sjukgymnasten Lena, som dessutom visar sig vara hans nyinflyttade granne.

Vanessa lever ensam medan pojkvännen Richard arbetar till sjöss. Mörkret och tystnaden skrämmer henne och i ett försök att bryta isoleringen bestämmer hon sig för att lära känna sina grannar. Detta beslut leder till oväntad vänskap, men också till flera skrämmande händelser. En av grannarna är den äldre kvinnan Alice. I hennes förflutna finns ett mörker som hon gör sitt bästa för att trycka undan.

Lena känner sig illa till mods i Jannes sällskap, samtidigt som hon är underligt attraherad av honom. I ett svagt ögonblick välkomnar hon Janne i sitt hem. Och därefter förändras allt, inte bara för henne.

"Sinnesvilla" är den tredje, fristående delen i Susanne Schempers populära Solingeserie. Det är ett mörkt psykologiskt drama om tre kvinnor som får nog när deras gemensamma granne går över alla gränser.
Ta min själ
9789178296736
Kajsa vill av olika anledningar lämna sitt liv i Halmstad, så när hon får ärva sin mormors hus i det lilla samhället Solinge bestämmer hon sig för att starta om på nytt. Det dröjer inte länge förrän hon träffar högstadieläraren Henrik och i honom finner allt det hon tidigare har saknat.
Till en början är Henrik smickrad över den unga kvinnans uppmärksamhet, hans äktenskap knakar i fogarna och för första gången på länge känner han sig både sedd och lyssnad på. Men snart börjar han förstå att Kajsas intresse är allt annan än sunt. Och när han försöker dra sig undan inser han att hon inte är den som ger upp i första taget. Plötsligt befinner sig Henrik i ett tillstånd av rädsla och panik - vad tänker Kajsa hitta på härnäst?

"Ta min själ" är en tät, klaustrofobisk berättelse om en kvinnas besatthet av en man. Boken är den andra, fristående delen i Susanne Schempers populära Solingeserie.