Profil

Profile photo ofsylvia.liden-nordlund.1399

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Drama, Feelgood, Novellförfattare, Romanförfattare
Mitt författarskap
Jag är uppvuxen i Göteborg och bor fortfarande mitt i den pulserande stadskärnan. Något som jag älskar, liksom att få ta del av berörande historier och skriva egna, om våra närmaste relationer och alltid med lyckliga slut. Men dessförinnan ryms en massa mellanmänskliga problem som ger berättelsen den svärta som behövs för att få balans som liknar livet självt.

Under mitt arbetsliv har jag varit lärare, handledare, föreläsare, parrådgivare och konflikthanterare. Alltid med relationerna i fokus.

En mängd skrivarkurser har det blivit, exempelvis folkhögskolekurs i Kreativt Skrivande, Skrivarakademins Författarskola och två terminers universitetsstudier i Kreativt Skrivande.

Jag berättar gärna om skrivprocessen, att skriva feelgood som berör, kommunikation, konflikthantering, vuxenmobbning, stresshantering och mindfulness.

Min författardebut var med en novell i antologin "Älska noveller", Ordberoende förlag 2016. Jag har medverkat i ytterligare fem antologier hos Ordberoende Förlag och Ariton Förlag 2016-2017.

Romandebuten gjorde jag hösten 2017 hos Förlagshuset Siljans Måsar med "Allt det du måste", första delen i trilogin om förskolläraren Mia och hennes inre och yttre resa. Del två "Om du bara vågar" kom 2018 och sista delen "Det enda du behöver" släpptes 2019, på samma förlag. Böckerna finns även som e-bok och ljudbok, via Word Audio Publishing.

I juni 2022 skickade jag min nästa bok, Sensommarserenader, till Lavas stora manustävling och blev två veckor senare erbjuden ett traditionellt avtal. Sensommarserenader, första delen i Blomsterö-serien är utgiven i juni 2023 och e-bok och ljudbok hösten 2023. Nästa del beräknas komma i slutet av 2024.

Serien om Mia tar upp ämnen som vuxenmobbning, utmattning, en komplicerad kärleksrelation men har trots det hamnat i facket feelgood.
Blomsterö-serien är mer traditionell feelgood, men med stråk av allvar. Första delen handlar om en må-bra kurs i Göteborgs skärgård och har exempelvis inslag med övningar i mindfulness.
Region
Västra Götalandsregionen