Profil

Profile photo ofsylvia.liden-nordlund.1399

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Drama, Feelgood, Novellförfattare, Romanförfattare
Mitt författarskap
Jag är uppvuxen i Göteborg och bor fortfarande mitt i den pulserande stadskärnan. Något som jag älskar, liksom att få ta del av berörande historier och skriva egna, om våra närmaste relationer och alltid med lyckliga slut. Men dessförinnan ryms en massa mellanmänskliga problem som ger berättelsen den svärta som behövs för att få balans som liknar livet självt.

Under mitt arbetsliv har jag varit lärare, handledare, föreläsare, parrådgivare och konflikthanterare. Alltid med relationerna i fokus.

En mängd skrivarkurser har det blivit, exempelvis folkhögskolekurs i Kreativt Skrivande, Skrivarakademins Författarskola och två terminers universitetsstudier i Kreativt Skrivande. Sedan 2019 är jag medlem i Författarcentrum Väst. Till min stora glädje valdes jag även in som medlem i Sveriges Författarförbund hösten 2023.

Jag berättar gärna om skrivprocessen, att skriva feelgood som berör, kommunikation, konflikthantering, vuxenmobbning, stresshantering och mindfulness.

Min författardebut var med en novell i antologin "Älska noveller", Ordberoende förlag 2016. Jag har medverkat i ytterligare fem antologier hos Ordberoende Förlag och Ariton Förlag 2016-2017.

Romandebuten gjorde jag hösten 2017 hos Förlagshuset Siljans Måsar med "Allt det du måste", första delen i trilogin om förskolläraren Mia och hennes inre och yttre resa. Del två "Om du bara vågar" kom 2018 och sista delen "Det enda du behöver" släpptes 2019, på samma förlag. Böckerna finns även som e-bok och ljudbok, via Word Audio Publishing.

I juni 2022 skickade jag min nästa bok, Sensommarserenader, till Lavas stora manustävling och blev två veckor senare erbjuden ett traditionellt avtal. Sensommarserenader, första delen i Blomsterö-serien är utgiven i juni 2023 med ljudbok i april 2024.
Nästa fristående del har även den traditionellt avtal hos Lava och beräknas komma i slutet av 2024.

Serien om Mia tar upp ämnen som vuxenmobbning, utmattning, en komplicerad kärleksrelation men har trots det hamnat i facket feelgood.
Blomsterö-serien är mer traditionell feelgood, men med stråk av allvar. Första delen handlar om en må-bra kurs i Göteborgs skärgård och har exempelvis inslag med övningar i mindfulness.
Region
Västra Götalandsregionen
Allt det du måste
ISBN 9789188097538
Mia anpassar sig till allt och alla tills det en dag brister. Hon tvingas att stanna upp, skärskåda sitt liv för att så småningom inse att det finns bara en sak hon egentligen måste. Mia fyller snart fyrtio och lever ett vanligt liv, men samtidigt ett liv som behöver förändras. Hennes höga ambitioner gör att hon kommit på kant med en äldre kollega på förskolan i Göteborg där de arbetar. Försåtlig mobbning och utfrysning trappas upp. Chefen är ung och ny och har svårt att hantera situationen. Mias vånda och ångest växer; över arbetssituationen, över tonårsdottern som har svårt att finna sig tillrätta i sin nya skola, liksom frustration över maken som mest har fokus på sig själv och sitt arbete. Prövningarna tvingar Mia att se över allt som hon tror att hon måste. Serena, väninnan och ljuspunkten, ger henne en matlagningskurs och en bok i present. Mannen Mia möter på kursen liksom visdomsorden hon hittar i boken blir ögonöppnare som för henne till en punkt där det inte finns någon återvändo till hennes gamla jag.
Om du bara vågar
ISBN 9789188097811
Om du bara vågar är en berättelse av feelgood-karaktär och är del två om Mia. Den handlar om våndan av separation, oro för att exmannen dricker väl mycket och för att förlora kontakten med dottern. Men också om att resa sig efter tuffa tider, att möta rädslan inför att vara ensam och att ta för sig av livet. I Allt det du måste, första delen om Mia, utsätts hon för vuxenmobbning på jobbet. Hon blir sjuk och tvingas omvärdera flera delar av sitt liv och inser att förändring är nödvändig. I den här boken har hon hjälpligt återhämtat sig från utmattningsdepressionen och tycker att jobbet fungerar bättre. Nya möjligheter till utveckling finns, om hon bara vågar säga ja. Däremot är privatlivet sämre än någonsin. En skilsmässa står för dörren samtidigt som hon längtar efter kurskamraten Ola. Hon vill följa sitt hjärta, men vågar hon?
Det enda du behöver
ISBN 9789188939166
I denna tredje och avslutande del, tampas Mia med mor och dotter-relation i flera generationer. Mia behöver finnas vid sin mors sida i livets slutskede. Hur ska hon klara av det, inte minst med tanke på deras komplicerade relation? Dottern Frida tyr sig dessutom mer och mer till exmannens nya. Innerst inne är Mia avundsjuk på deras nära kontakt, samtidigt som hon behöver hantera en nyhet som utmanar hennes innersta önskan … Kommer Mia kunna stå ut med att den stora kärleken och Frida är på kollisionskurs? Eller måste hon välja …

Det enda du behöver är en bitterljuv feelgood om nystart, acceptans och försoning.
Sensommarserenader
ISBN 9789189741430
En morgon, då tristessen och ensamheten känns mer oöverstiglig än vanligt, får Stella Åström en idé – att arrangera en ”må bra”-kurs på Pensionat Pensé i Göteborgs skärgård.

Hon är euforisk då hon bokar pensionatet, men vad har hon egentligen gett sig in på? Kommer de sex kursdeltagarna att fungera tillsammans? Ruben som vill återfå närheten till sin dotter, men inte längre tror sig vara värd att älskas. Ellen som behöver hitta nyckeln till vuxenlivet och sluta förlita sig på sin storasyster. Max som måste fatta livsavgörande beslut om framtiden med flickvännen.

Sensommarserenader är en berättelse om längtan, om hemligheter som kommer i dagen och om oväntad kärlek. En härlig och gripande feelgood som kommer att finnas kvar hos läsaren länge.

Utsökt feelgoodroman om oväntade möten, vänskap över generationsgränser och att hitta äkta kärlek. Charmig underhållning med en ton av allvar!
Brijreads, bokbloggare

Sensommarserenader är en relationsroman med stort R. Så spännande att få följa de olika huvudpersonerna och se hur de kommer till olika insikter om sig själva.
Sofiasbokhylla, bokbloggare
Älska noveller: 30 nyanser av saknad
ISBN 9789187595295
En novellantologi från Ordberoende Förlag där ett trettiotal noveller på temat Saknad plockats ut bland många inskickade. Min novell heter Aldrig mer och handlar om att förlora kontakten med sina närmaste av en sorglig anledning.