Profil

Profile photo ofvictoria.bjorn-blomqvist.4738

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Deckarförfattare
Mitt författarskap
Jag växte upp som ensambarn i en egenföretagarfamilj och vi flyttade tidigt till de svenska fjällen, närmare bestämt Sälen. Som liten var jag den där bokmalen som plöjde bok på bok i flickrummet. Försvann in i andra världar, lärde känna tusentals Mållgans.
Jag älskade Berättelserna. Svarta bokstäverna mot vitt papper som skapade magi. Jag njöt till och med av lukten på byns lilla bibliotek. Lukten av gamla böcker.

Jag har haft turen att växa upp i en miljö så fantastisk och dramatisk som Sälenfjällen. Även om jag sedan många år bor i Karlstad finns de vidsträckta vyerna, det karga fjället, myrarna, dofterna, stillheten och tystnaden inom mig. Det är också där någonstans som grogrunden lades för min fantasi och med hjälp av den dramatiska miljön omkring mig kunde jag släppa loss min kreativitet. Och det har jag haft med mig ända sen dess.

Jag älskar spänning, att bli fängslad i en känsla och att få leva mig in i andra världar. Få ta del av en större värld genom litteraturen. Och det med den drivkraften, att bidra till att skapa dessa parallella universum, som jag äntligen skriver igen, för brinnande livet.

Som författare berättar jag gärna om hur det är att debutera, min resa och min inspiration. Att som självlärd och oskolad ändå kunna förverkliga sin dröm om att skriva och vad jag lärt mig under resans gång.
Jag diskuterar också runt miljöns betydelse för en berättelse, om att väva in kontraster och delar med mig av mina tips för att få in tempo och driv i en berättelse.

Jag hoppas kunna inspirera yngre människor att läsa och fantisera och kanske någon annan med författardrömmar att fatta tag i pennan.

Under ett författarsamtal skulle jag dels använda mig av presentation av mig själv och mitt författande. Berätta om hur allting startade för mig, vägen till debuten och vad man kan förvänta sig.
Jag skulle också exemplifiera hur man kan använda sig av miljön för att skapa dramatik, hur man kan jobba med beatsheets och struktur när man skriver och vad som är viktigt att tänka på när det kommer till milstolpar och vändpunkter i en berättelse samt hur man kan bygga upp spänning.

Debuterade i mars 2022 med "Fjället tiger still".
Den fristående uppföljaren kom i mars 2023 "I frusna spår".

Aktuell med en ljudboksserie som utspelar sig i Karlstad, Gabrielle Warg-serien
Region
Region